A felfestett területen estétől reggelig csak a helyiek parkolhatnak

 

Megkezdődött a kizárólagos lakossági parkolók felfestése Belső-Terézvárosban. A kerületben tavaly indult el a kizárólagos lakossági parkolás, a kijelölt helyeken hétköznap este 6 és reggel 7 óra között csak a kerületi parkolási engedéllyel rendelkezők állhatnak.

 

Ezekre a parkolóhelyekre KRESZ-táblák eddig is felhívták a figyelmet, de a kerület vezetése már korábban tervezte, felfestésekkel is megjelölik őket. Ez a munka hétfőn kezdődött. Az aszfalton külön 5-5,5 méterszer 2 méteres csíkozás jelöli majd ezeket a parkolóhelyeket, a sáv közepére pedig Terézváros logója kerül a még könnyebb beazonosítás érdekében.

A munkák a Káldy Gyula és a Paulay Ede utcák környékén indultak el. Az első ütemben a Liszt Ferenc tér, Jókai utca, Lázár utca, Király utca és a Bajcsy-Zsilinszky út határolta területen festenek fel összesen 173 parkolóhelyet. Az itt élőket az önkormányzat előre értesítette.

A kerület tájékoztatása szerint a kizárólagos lakossági parkolás hamarosan elindul Külső-Terézvárosban is, itt is KRESZ-táblák kihelyezésével.

Kizárólagos lakossági parkolást a VI. mellett a VII. és a XIII. kerület is bevezetett már, és most szeptemberben az V. kerületben is kialakítják az első ilyen parkolóhelyet.

Forrás: telex.hu /kép: terezvaros.hu