Szegedi javaslatok

 

Elnézést kérek,  mivel a  gépem lehalt,  s így csak telefonról tudok dolgozni,  de valami csak kialakul. Néhány napot Szegeden töltöttem, s persze jókat falatoztunk a Szegedi Öreg Csárdában is, valamint az Algyői Halászcsárdában is. Mindkettőt csak dicsérni tudom.

A Tiszapart gyönyörű látvány

A halászlé egyaránt kiváló minőségű volt. Gazdag beltartalom, belsőséggel, és jó forrón kínálták.

A halászlé

Szegeden kóstoltam egy vegyes haltálat,  rántott harcsa,  ponty sörtésztában, süllő paprikás lisztben.

Dicséretes!

A harcsapaprikás túrós csuszával is kellemes volt.

Az Algyői Halászcsárdában rántott békacombokat kóstoltam,  valamint libamájjal töltött bordát rántva.

A segítség, talán érthető, örömömre szolgált

Itt tudtam segíteni a  csinos pincér hölgynek a  konyháról kínozni az ételt.

Igazán jól éreztük magunkat,  javaslom,  látogassanak el a környékre, gyógyfürdők is akadnak és nincs zsúfoltság.

Azért főzzek is valamit, itthon egy szép füstölt csülköt főztem, tormával, kaszinó tojással, egyebekkel,  friss kenyérrel,  hideg sörrel.

Nos, ez otthon hamar elkeszíthető.

A csülökből maradt,  abból később csülkös bableves készült.

Jó hétvégét, jó étvágyat kívánok:

Soós István ex city-22, a fakanalas