Szegedi javaslatok
Elnézést kérek, mivel a gépem lehalt, s így csak telefonról tudok dolgozni, de valami csak kialakul. Néhány napot Szegeden töltöttem, s persze jókat falatoztunk a Szegedi Öreg Csárdában is, valamint az Algyői Halászcsárdában is. Mindkettőt csak dicsérni tudom.
A halászlé egyaránt kiváló minőségű volt. Gazdag beltartalom, belsőséggel, és jó forrón kínálták.
Szegeden kóstoltam egy vegyes haltálat, rántott harcsa, ponty sörtésztában, süllő paprikás lisztben.
Dicséretes!
A harcsapaprikás túrós csuszával is kellemes volt.
Az Algyői Halászcsárdában rántott békacombokat kóstoltam, valamint libamájjal töltött bordát rántva.
Itt tudtam segíteni a csinos pincér hölgynek a konyháról kínozni az ételt.
Igazán jól éreztük magunkat, javaslom, látogassanak el a környékre, gyógyfürdők is akadnak és nincs zsúfoltság.
Azért főzzek is valamit, itthon egy szép füstölt csülköt főztem, tormával, kaszinó tojással, egyebekkel, friss kenyérrel, hideg sörrel.
Nos, ez otthon hamar elkeszíthető.
A csülökből maradt, abból később csülkös bableves készült.
Jó hétvégét, jó étvágyat kívánok:
Soós István ex city-22, a fakanalas