Az közös akcióban 23 gépjárművet vizsgáltak át

 

 Közös akciót szervezett 2022. május 10-én a Keszthelyi Rendőrkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság Zala megyében, melynek során 23 járművet ellenőriztek – írja a police.hu

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai 2022. május 10-én, Keszthelyen, a Rezi úton közös akció keretében ellenőrizték a járműveket, melynek fő célja a közúti forgalomban résztvevő járművek műszaki állapotának vizsgálata volt a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

A mobil műszaki vizsgaállomáson végzett komplex ellenőrzések során a szakemberek a járművek teljes műszaki átvizsgálását elvégezték, ami az időszakos vizsgához hasonlóan kiterjedt a fékek, futóművek valamint a gumiabroncsok  állapotára, a világító és fényjelző berendezések működésére.

A közös akció során a szakemberek összesen 23 gépjárművet vizsgáltak át, amelyből 6 esetben műszaki vizsgára való berendelésről intézkedtek, továbbá 3 gépjármű műszaki érvényességét alkalmatlannak találták és a helyszínen érvénytelenítették – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség