Május 12-től vehető birtokba

 

 A Forma-1-es McLaren versenyautó után Legóból elkészítették a Ferrari F40 teljes méretű modellje. Az utóbbi időben nagy divattá vált a sportkocsik és luxusautók összeállítása a világhírű dán cég építőelemeiből 1:1 méretarányban.

 

Az építőelem-alapú vidámpark most tette közzé az első képeket a klasszikus piros Ferrari F40 életnagyságú modelljéről. A több mint 358.000 Lego alkatrészből készült és több mint 3000 font (1360 kg) súlyú autó a Legoland California Resort „Ferrari Build and Race attrakciójának része lesz, amely május 12-én nyílik meg.

Az igazihoz hasonló méretű Lego Ferrari 14 láb (4,3 m) hosszú, több mint hat láb széles (1,8 m) és négy láb magas (1,3 m), tengelytávja nyolc láb (2,5 m). A tervezőknek több mint 1800 órába telt a fejlesztés és az építők több mint 1900 óra építése.

A modell a park garázsában fog parkolni, ahol a látogatók beülhetnek az F40-be és fényképeket készíthetnek, biztosan féltékenyen inspirálva az összes autórajongót, akik még nem tudták megnézni a járművet.

Az 1987-ben a 288 GTO utódjaként bevezetett tényleges F40 volt az utolsó autó, amelyet Enzo Ferrari személyesen indított el, és gyorsan legendás státuszt kapott. A Legoland modell csak egyike annak a három interaktív zónának, amely lehetővé teszi a törekvő vezetők számára, hogy megértsék, milyen egy ilyen ikon volánja mögött. A vendégek például saját Lego Ferrarikat építhetnek, amelyeket más autókkal versenyezhetnek egy digitális versenypályán, amely a Ferrari tulajdonában lévő Pista di Fiorano magánpályán alapul.

Sok gyerek minden bizonnyal örömmel fogadja  park új attrakcióját, de az is biztos, hogy a közeljövőben egy csomó Ferrari-szerető felnőtt is meg fog jelenni Legolandben – olvasható a tájékoztatóban.

Cash/fotó: Legoland California