A szolgáltató a világ 65 országában működik

 

Az amerikai fuvarmegosztó és élelmiszer-szállítási óriás tájékoztatta a kormányt és a közlekedési hatóságokat, miszerint ki szeretné terjeszteni szolgáltatásait az országban – írja a timesofmalta.com.

Az Uber máltai jelenlétét az Alf Mizzi and Sons üzleti birodalom támogatja, és a valószínűleg legnagyobb riválisa, a Bolt korábbi vezérigazgatója vezeti majd. Seb Ripard korábban a Bolt máltai társaságot vezette, mielőtt tavaly elvált volna tőle.

Úgy tudjuk, hogy ő lesz a Mizzi üzleti csoport leányvállalata, amely tárgyalásokat folytat az Uber vezető európai tisztviselőivel.

Ezzel kapcsolatban kapcsolatba megkeresték, de Ripard nem volt hajlandó nyilatkozni. Az Uber csak annyit közölt, hogy fontolgatja a lépést.

„Azt tervezzük, hogy kiterjesztjük az Uber jelenlétét a földközi-tengeri térségben, és Málta egyike ezeknek a lehetséges úti céloknak” – nyilatkozta a cég.

„Az értékelési fázisban vagyunk, és hamarosan bejelentjük szolgáltatásaink elérhetőségét az érintett területeken. Megerősítjük, hogy ha Máltán indulunk, működésünk teljes mértékben megfelel a helyi előírásoknak, ahogy az minden olyan országban megtörténik, ahol az alkalmazásunk elérhető” – hangoztatták.

A San Francisco-i székhelyű Uber, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az alkalmazásában fuvart kérjenek vagy futárszolgálatot rendeljenek, 2009-ben alakult, és világszerte mintegy 65 országban működik.

A Máltán már létező egyéb lehetőségekhez hasonlóan, amikor egy közeli sofőr elfogadja az ügyfél kérését, az alkalmazás megjeleníti a felvétel helyére tartó vezető becsült érkezési idejét.

Gyakran nevezik piaci diszruptornak, az Ubert kritizálták a sofőrökkel való bánásmód miatt, akik munkavállalók és független vállalkozók.

Máltaiak számára nem ismeretlenek ezen felvetések, hiszen a Bolt és Wolt érkezésével már felmerültek.

A hét elején a Times of Malta feltárta, hogy az élelmiszer-futárok és a fuvarmegosztó sofőrök elleni kormányzati vizsgálat megállapította, hogy foglalkoztatási feltételeik jogellenesek.

Tavaly a minisztereket a kabinet ülésén tájékoztatták, hogy a törvényt valószínűleg módosítani kell a kérdés megoldása érdekében.

Kormányzati források szerint az amerikai székhelyű vállalat korábban tárgyalásokat folytatott a máltai piacra való belépésről. A tárgyalások azonban 2019-ben meghiúsultak a kialakult kormányválság miatt.

A Bolt 2014-ben indította el a Taxify-t, öt évvel később megváltoztatta a nevét, és 2020 áprilisában diverzifikálta a Bolt Food online kézbesítési szolgáltatásra, éppen időben a COVID-19 miatti étterem bezárások által okozott szolgáltatás fellendüléséhez – olvasható az anyagban.

Cash/fotó: Google