Ismét lesz Mosonshow makett kiállítás

 

 Két év kihagyás után idén ismét megrendezi a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a Mosonshow nevű nemzetközi makett kiállítást és versenyt április 23-án és 24-én – tájékoztatta a klub elnöke az MTI-t.

Egresi András emlékeztetett, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatti korlátozások nem tették lehetővé az esemény megrendezését. A 24. alkalommal éltre hívott kiállításnak és versenynek ezúttal is az UFM Aréna ad otthont.

Eddig mintegy négyszáz nevezés érkezett, de a szervezők április 19-ig még várják a jelentkezőket. Egresi András elmondta, hogy a háború miatt Oroszországból és Ukrajnából ezúttal nem érkeznek kiállítók, ugyanakkor Brazíliából, Thaiföldről és Európa valamennyi országából jelentkeztek kiállítók a megmérettetésre.

A versenyen hetven kategóriákban indulhatnak a nevezők, egyebek mellett harcjárművekkel, repülőkkel, figurákkal, polgári járművekkel vagy hajók lekicsinyített másaival.

A versenyen a kategóriák zsűrijei azt figyelik, hogy a makettek élethűek legyenek, akár a jellemző kopásokkal, sérülésekkel együtt.

Egresi András elmondta azt is, hogy az esemény egyik látványos és különleges eleme lesz a mintegy két méter széles, gyufaszálakból megépített Boeing típusú repülőgép.

Forrás: MTI