Húsvét hetében vagyunk, minden virágzik, bár lehetne kissé melegebb az idő.

 

 

A húsvéti ételekről most éppen csak megemlékeznék, mivel hagyományosan ugyanazokat a falatokat készítjük, inkább csak mutatnék egy-két tálat ízelítőnek a sonkák és tojások köréből. Ezt ki-ki ízlése szerint alakítja, tálalja.

Most csirke szárnyakat készítettem, amit bepácoltam csípős-savanyú pácba /készen kapható/, majd egy tepsiben, krumpli karikákra ágyazva megsütöttem  közepes lángon, egy órán át. Természetesen medvehagymával tálaltam, ennek lassan lejár a szezonja.

Mellé főztem egy gyorsrizst, amit összekevertem egy doboz kukoricával, s ezt formázva tettem a tányérra, a szárnyak mellé, s készen is vala.

 

Még készült egy gyors vanília puding, amibe került almadarabka és mazsola is, majd díszítettem házi szederdzsemmel és tejszínhabbal. Hát ez is gyorsan elfogyott.

Bár mondandóm nem volt túl hosszú, de talán az ételek figyelemre méltóak, érdemes egy próbát tenni.

Jó étvágyat kívánok:

Soós István ex City-22, a fakanalas