Balatoni Bringakört is fejlesztik

 

A négysávos út létrehozatalához már Keszthely gyorsforgalmi útjának építési engedélyei és a kisajátítási tervek is rendelkezésre állnak – írja a Magyar Építők.

Megjelent az ajánlati felhívás a Keszthely gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő projektre. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában az M7-es autópályát és Zalaegerszeget összekötő M76-oshoz kapcsolódva épül ki Keszthely bekötése, amelynek legutóbb a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza készült el.

A négysávos főúti bekötés 71-es bővítésével jön létre: a 108+147-es, illetve a 110+935,37-es kilométerszelvények között, vagyis 2,8 kilométeren négysávosítják a városba vezető főutat.

A projektben a 71-es, a 75-ös főutak és a 7348-as út körforgalmi csomópontját turbó körforgalommá építik át. Mindezeken túl a 71-es főút meg is újul a 112+961,5-ös és a 116+108-as kilométerszelvény között.

A hirdetményből az is kiderül, hogy az építési engedély a tárgyi szakaszra rendelkezésre áll. A kettős záradékkal ellátott kisajátítási tervek rendelkezésre állnak.

A beruházásban emellett a Balatoni Bringakör keszthelyi szakaszán fejlesztik a kerékpárforgalmi létesítményeket. Ennek során az önálló kerékpárúti szakaszok burkolatszélességét 3,3 m-re építik ki, valamint a Csóka-kő-patak felett a meglévő híd helyett új hidat építenek – derül ki a cikkből.

Cash/fotó: NIF Zrt.