Bizonyított: az autó benzinnel megy nem jogsival…

 

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, akit a bűncselekmény elkövetése előtti 2 évben 13-szor marasztaltak el közlekedési szabályszegés miatt – írja tájékoztatójában az Ügyészség.

A vádirat szerint a férfit 2021. nyarán közlekedési szabálysértések és bűncselekmény miatt is eltiltották a járművezetéstől. A vádlott ennek ellenére 2021. augusztus 20. napján, délután, lakóhelyéről Szegedre vezetett az autóban egy utast szállítva, amikor a helyi rendőrök igazoltatták. A rendőri intézkedés során megállapították, hogy a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik és több eltiltás hatálya alatt is áll, így megszegte az ezzel kapcsolatos közlekedési szabályokat.

A járási ügyészség a férfit a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettel vádolja, amelyet többszörös visszaesőként követett el. Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt az előkészítő ülésen a bűnösségét a váddal egyezően beismeri, 2 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, a közügyektől eltiltás mellett.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

k.z.t./fotó: rendőrség