Napi százezer fizető néző

 

Ugyan a hétvégén nincs hivatalos verseny, nem maradtuk most sem információk nélkül. A július 31-én tartandó vasárnapi Formula-1-es Magyar Nagydíjra, négy hónappal korábban elfogytak a jegyek – tette közé a Hungaroring közösségi oldalán.

A közlemény szerint: mind a normál, mind a pluszban építendő öt tribünre elfogytak a belépők, sőt még az állóhelyekre szóló jegyek is. Ez azt jelenti, hogy a július 31-én sorra kerülő 37. Magyar Nagydíjat csaknem 100 ezer néző követi majd a mogyoródi versenypályán. A közlemény szerint eddig csak a bérleteket és a vasárnapra szóló belépőket értékesítették, de most, hogy a pálya elérte a kapacitása felső határát, kijönnek a pénteki és a szombati jegyek is.

„Van a pályának egy maximum kapacitása, amelyet most elértünk, így vasárnapra nem tudunk több jegyet eladni” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Számításaink szerint százezer ember még biztonsággal meg tudja közelíteni a Hungaroringet, és így a színvonalas kiszolgálást, a minőségi szórakozást is garantálni tudjuk a lelátókon és a lelátók mögötti területen is. Péntekre és szombatra még vannak jegyek, azokat most elkezdjük értékesíteni, de nincs kétségem, hogy hamar gazdára találnak” – mondta. Hozzátette, hogy ehhez hasonlóra még nem volt példa azóta, amióta az ő irányításával vezetik a pályát.

„Ez a hatalmas érdeklődés is azt támasztja alá, hogy érdemes ebbe a pályába fektetni. A fejlesztés és bővítés ugyanis – amellett, hogy a szerződéshosszabbítás szempontjából is elengedhetetlen – a nézőszámra is hatással lehetne: több szurkolót tudnánk fogadni” – jelentette ki az elnök-vezérigazgató.

A Formula-1-es Magyar Nagydíjak történetében a 2019-es eseményen négy nap alatt 230 ezer ember fordult meg a Hungaroringen, a futamot 92 ezren tekintették meg a helyszínen – olvasható a bejegyzésben.

Cash/fotó: Facebook