Önállósodott és halálos balesetet okozott Párizsban

 

A francia G7 taxitársaság egyik Tesla 3 modellje, minden előzetes jelzés nélkül felgyorsított, és a gyalogosok közé hajtott még decemberben. Egy ember meghalt, többen súlyos sérülést szenvedtek. Most a taxis beperelte a gyártót, a történtek miatt – írja a Sky News.

Mint arról mi is beszámoltunk: Franciaországban – még decemberben – a G7 taxitársaság szolgálaton kívüli autója, váratlanul felgyorsított ezzel közlekedési balesetet okozott. A gépjármű táblákon és bérbicikliken keresztülhajtva gyalogosokat ütött el, majd egy másik autónak ütközött, mielőtt megállt volna. A névtelenséget kérő sofőr szerint járműve magától gyorsított fel és ő hiába nyomta a féket.

A baleset után a francia kormány arról számolt be, hogy a Tesla szerint nem tapasztalt rendkívüli meghibásodást az autóban a baleset idején. A taxiscég azonnal felfüggesztette a 37 Model 3 használatát flottájában.

A sofőrt képviselő Sarah Saldmann ügyvéd elmondta, hogy ügyfele büntetőfeljelentést tett a versailles-i ügyészségen, azt állítva, hogy a Tesla veszélybe sodorta mások életét.

A balesetben, amely Párizs bárokkal és szórakozóhelyekkel teli XIII. kerületében követezett be, a halott mellett három súlyos sérült is volt, tizenheten pedig könnyebb sérülésekkel úszták meg a balesetet.

A taxisofőr ellen vizsgálat folyik gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, de nem emeltek vádat ellene, a baleset után elvégzett alkoholtesztje pedig negatív lett – olvasható a portálon.

Cash/fotó: news.sky.com