Mint látjátok, írásaimban nem tudok csak a konyhával foglalkozni, az élet  körülöttünk zajlik, s hát nem könnyű napokat élünk meg.

A dunaújvárosi adományokkal irány a bázis

Most éppen vidékről jöttem, egy karitatív szervezetnek is dolgozom, s a Dunaújvárosi adományokat szállítottam a bázisa, és indul a kollégákkal a segély Kárpátaljára.. Többek között hideg étel is. Segítsünk, ahol tudunk.

No, azért itthon vagyok, s főzzünk valami könnyebb ételeket.

Legyen ez egy bácskai rizses hús.

Bácskai rizses hús 

Ezt is sokan szeretik, a recept egyszerű, s most nem is részletezném nagyon, mivel az alapja egy pörkölt, ami legyen fél kiló lapockából, ez négy főnek bőven elég, és egy gyorsrizs. A pörköltről írtam sokat, mindenféle húsból, no most is úgy. A gyorsrizzsel időt nyerünk, kb. 12 perc alatt megfő. Aztán összeházasítjuk a rizst a pörkölttel, és készen is vagyunk. Savanyúságot kínálunk mellé, ízlés szerint.

Legyen a következő még könnyebb, húsmentes étel, szintén pörkölt alappal, karfiolpörkölt rizzsel.

Karfiolpörkölt rizzsel

A módszer ugyan az, de gyors. A karfiol hamar megpuhul a pörkölt szaftban, mellé főtt rizst adunk, s meglocsoljuk bőven tejföllel. Ez így tényleg könnyű étel.

Most így belendülve még egy gyors reggelit, vagy uzsonnát, hívjuk bárhogy, akár unokacsábító is lehet, dobjunk össze percek alatt egy hot-dogot.

Gyors hot-dog

Friss kiflinket kettévágjuk, 5 másodperc a mikróba, majd virsli a mikróba, s bele a kiflibe. Reá kecsap, mustár s pirított hagyma darabkák kerülnek, s kész. Ebben a formában pár éve ettem New-Yorkban, Manhattanben, a Centrál Park szélén. A pirított hagymát kapni készen az üzletekben, én a Lidlben veszem.

Nos, főzzünk, hajrá!

Jó étvágyat kívánok:

Soós István ex City-22, a fakanalas