A taxis egyben idegenvezető is

 

A Brexit után egészen formabontó ötlettel állt elő Antoine Beucher, a Wine Cab alapítója, hogy megőrizze a brit-francia jó kapcsolatot és még több borrajongót csábítson a bordeaux-i borrégióba a szigetországból – számol be a roadster.hu

Beucher három Fairway FX4-et vásárolt, amelyet a klasszikus londoni taxik mitikus modelljének tartanak, és amelyeket a Carbodies épített 1958 és 1997 között.

A látványos autók funkciója azonban némiképp átalakult és egyben mini kóstolószobákká is váltak.

Az egykori taxik hátsó részében az utazók egymással szemben tudnak ülni, mintha egy limuzinban foglalnának helyet. Oda telepítettek egy minibárt is, tele jobbnál jobb borokkal. A taxi sofőrje egyben a bortúra vezetője is, azonban az utasok döntik el azt, hogy a palackot mikor és hol nyitják ki.

Wine Cab jelenleg hét túrát kínál, amelyek mindegyikén kettő-négy fő vehet részt. Ezek során lehetőség nyílik bejárni Saint-Emilion vidékét, de tematikus programok is várják a borkedvelőket, így többek között megismerhetik a női borászok remekeit, a helyi bioborászatokat, de részt vehetnek egy maratoni tesztelésen is, ahol legalább tizenöt borkülönlegességet kóstolhatnak meg.

Forrás és fotó: Food&Wine