60 km/h helyett 165 km/h

 

Eredményes volt a mozgó sebességellenőrzés Gesztelynél is. Jelentősen túllépte a megengedett sebességet a 37-es számú főúton annak az autónak a vezetője, akit a rendőrök azonnal ellenőrzés alá vontak – írja a police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai közúti ellenőrzést – mozgó sebességellenőrzést – hajtottak végre 2022. március elsején, a 37-es számú főúton. A rendőrök 11 óra 45 perc körül, a gesztelyi körforgalom után észlelték, hogy egy autó 165 kilométer/óra sebességgel haladt az adott szakaszon megengedett 60 kilométer/óra sebesség helyett.

A rendőrök az ellenőrzés alá vont sofőrt gyorshajtás miatt 200.000 forint közigazgatási bírsággal, és 8 közúti közlekedési előéleti ponttal sújtották.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos, és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség