A háború ellenére dolgoznak a sebességmérők

 

A Nógrád megyei rendőrök a forgalomban részt vevő gépjárművek sebességét ellenőrizték. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az elmúlt időszakban több olyan közlekedési szabályszegés miatt intézkedtek, ahol a sofőr a megengedett sebességhatárt túllépve közlekedett.

Sóshartyánban, a Megyeri úton 2022. február 18-án a délelőtti órákban közlekedett az a személygépkocsi, amely a megengedett 50 km/h sebességet túllépve 95 km/h sebességgel haladt. A rendőrök a szabályszegő járművezető részére 60.000 forint közigazgatási bírságot és 4 közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

Nagyorosziban február 19-én délelőtt lépte túl a megengedett 50 km/h sebességet az a gépjárművezető, aki lakott területen belül 90 km/h sebességgel közlekedett. A járművezető részére 60.000 forint közigazgatási bírságot és 4 közlekedési előéleti pontot szabtak ki az intézkedő rendőrök.

Kisterenye belterületén február 21-én közlekedett személygépkocsival az a sofőr, aki a megengedett 50 km/h sebességet túllépve 105 km/h sebességgel haladt, veszélyeztetve ezzel a többi közlekedő biztonságát. A szabályszegést észlelve kollégáink ellenőrzésük alá vonták a gépjármű vezetőjét, aki tettéért 90.000 forint közigazgatási bírságot és 6 közlekedési előéleti pontot kapott.

A rendőrök a 22-es számú főúton február 20-án délben és a kora délutáni órákban is ellenőrzésük alá vontak egy-egy sofőrt, akik az adott útszakaszra megengedett 90 km/h sebesség helyett 150 km/h, illetve 152 km/h sebességgel közlekedtek. A járművezetők részére egyenként 60.000 forint közigazgatási bírság és 4 közlekedési előéleti pont került kiszabásra – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség