Negyven százalékkal kevesebb fuvar

 

Magas üzemanyagárak, elmaradt konferenciák és kiállítások, Oktoberfest híján Münchenben is igen borúsan látják a jövőt a taxisok. A költségek csak nőnek, míg a fuvarszámok meredeken zuhantak – írja az autószektor.hu

Mivel a pandémia 2020-ban kezdődött, jelentősen kevesebb az esemény, vásárok, szimpóziumok vagy fesztiválok maradnak el a koronavírus intézkedései miatt – írja az auto-motor-und-sport.de

Különösen az ilyen események hoztak jó pénzt a taxisofőrök számára. De a nagy események, mint például a müncheni Oktoberfest vagy a nagyszerű vásárok, többnyire elmaradtak, és 2022-ben is rosszul néz ki az eseménynaptár.

Ahelyett, hogy egy rövid utazást tennének az üzletemberek és kísérőik Berlinbe vagy Münchenbe, egyszerűen délután a képernyő előtt online megbeszéléssel letudják a találkozót. Nincs repülés – nincs taxi – nincs pénz a turizmusipar számára.

A megrendelések 40 százaléka kiesett. A taxis szövetség erős csökkenést tapasztal minden nagyvárosban. Hamburgban például 50 éves a mélypont.

A prognózisok szerint év végéig a német taxis társaságok egyharmada eltűnhet a piacról – olvasható a prognózisban.

Cash/fotó: Google