Katonai konvojok tartanak az ukrán határ felé

 

 A Magyar Honvédség megkezdte az átcsoportosítást a magyar-ukrán határ közelébe – jelentette ki dr. Ruszin Szendi Romulusz altábornagy február 24-én, csütörtökön, a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison tartott tájékoztatójában – írja a hovedelem.hu

A Magyar Honvédség parancsnokát Szloszjár Balázs dandártábornok, a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka fogadta a kiképzőbázison. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy elmondta: az idetelepült egységek feladata kettős: egyrészt segíteni a Belügyminisztérium erőit az esetleges humanitárius helyzet kezelésében, illetve minden eszközzel szavatolni a magyar emberek biztonságát.

„Lövész, harckocsizó, felderítő, különleges műveleti, légvédelmi, műszaki és CIMIC alegységek érkeznek folyamatosan a térségbe, illetve fokoztuk a tevékenyéget a légtérben is, merev és forgószárnyas eszközeink folyamatosan érkeznek.

Reméljük az itt élő lakosok érzik, hogy számíthatnak a magyar katonákra, mi pedig igyekszünk felkészülni mindenre, hogy valóban biztonságban érezhessék magukat” – mondta az altábornagy.

A parancsnok egyúttal türelmet is kért a lakosságtól, hiszen az utakon megnövekedett katonai járműforgalomra lehet számítani, valamint a Magyar Honvédség lőgyakorlatokat is végrehajt majd. A feladatokban nemcsak aktív, hanem tartalékos állományú katonák is részt vesznek – olvasható a hírekben.

 

Cash/fotó: honvedelem.hu