Tíz helyen maximum 50 ezerért lehet tankolni

 

A Shell Hungary Zrt. 191 töltőállomásból álló hálózatában a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kúton a mai naptól tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékű, azaz körülbelül 100 liter vásárlása lehetséges bármely típusú üzemanyagból. A legfontosabb hazai tranzitútvonalak mellett található tíz állomáson bevezetett intézkedést a megnövekedett igények indokolják – írják a tájékoztatóban.

Az utóbbi hetekben a Shell töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet. Az előző év hasonló időszakához képest már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak a Shell hálózatában, februárban pedig az igények további növekedésére számítanak. Jelentős mennyiségeket vásárolnak a teherfuvarozók, a nagy tételben tankolók már az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt állomásokra is betérnek.

Számottevően megemelkedett a külföldi személy- és teherautós vevők száma is. A Shell Hungary Zrt. célja a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosítása minden egyes kútján. A vállalat arra törekszik, hogy minden ügyfelét gyorsan és kényelmesen ki tudja szolgálni üzemanyaggal. Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében 2022. február 22-től a legfontosabb tranzitútvonalak mellett található 10 Shell-állomáson tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékben, maximum körülbelül 100 liter tankolható bármely típusú üzemanyagból.

A napon belüli vásárlások száma továbbra sem korlátozott ezeken az állomásokon, csak a kútoszlop által kiadható egyszeri mennyiség. Az intézkedés a Shell hálózatának kevesebb, mint 10 százalékát, kizárólag autópálya melletti állomásokat érint. Az intézkedés visszavonásig érvényes. Mindeközben az üzemanyag kiszállítást is maximális kapacitásra emelte a Shell. A vállalat bővítette a kiszállítási időszakot extra műszakokat beiktatva, valamint teljes logisztikai személyállományát és járműparkját készletutánpótlási feladatokra csoportosította.

 

Az érintett állomások listája:

  1. SZÉKESFEHÉRVÁR M7 A M-7.59 KMSZ., SZÉKESFEHÉRVÁR, 8000
  2. SZÉKESFEHÉRVÁR M7 B M-7.59 KMSZ.B.OLD., SZÉKESFEHÉRVÁR,
  3. TATA M1 A REMETESÉGPUSZTA A. OLD., TATA, 2890
  4. TATA M1 B REMETESÉGPUSZTA B. OLD., TATA, 2890
  5. GELEJ M3 A KÜLTERÜLET, GELEJ, 3440
  6. GELEJ M3 B KÜLTERÜLET, MEZOKERESZTES, 3440
  7. LAJOSMIZSE K/BAL M5 AUTÓPÁLYA 67. KM KELET, LAJOSMIZSE,
  8. LAJOSMIZSE NY/JOBB M5 AUTÓPÁLYA 67. KM NYUGAT, LAJOSMIZSE, 6050
  9. M7 BALATONKERESZTÚR A M7 AUTÓPÁLYA 167 KM. JOBB,
  10. BALATONKERESZTÚR, 8648 10. M7 BALATONKERESZTÚR B M7 AUTÓPÁLYA 167 KM. BAL OLDAL, BALATONKERESZTÚR, 864

Már nem csupán határ menti üzemanyag turizmusról van szó, hanem kereskedelmi mennyiségű trükkösködésről a külföldi fuvarozók részéről – derül ki az intézkedésből. S ha erre odafigyel egy olyan világcég, mint a Shell, akkor ez már nem aprópénz.

Cash/fotó: Google