Négyezer prémium jármű gyulladt ki

 

A tűzoltók még mindig nem tudták megfékezni a tüzet azon a teherszállító hajón, amely 4000 luxusautóval a fedélzetén gyulladt ki szerdán – írja a Bloomberg.

Szerda délután óta nem tudják eloltani azt a tüzet, mely egy járműveket szállító teherhajón gyulladt ki, fedélzetén több ezer prémium- és luxusautóval, amelyeknek Európából kellett volna eljutniuk az Egyesült Államokba.

A Bloomberg birtokába jutott a Volkswagen csoport egy belső e-mailje, amely szerint 3.965 új jármű van a szerencsétlenül járt teherhajó fedélzetén. Az autók között van körülbelül 1100 Porsche és 189 Bentley, Audik, Porschék, és elektromos autók is, ezeket a számokat a cégcsoport több szóvivője is megerősítette az Automotive Newsnak.

A teherhajó február 10-én indult el a németországi Emden kikötőjéből, és a Marinetraffic.com oldalán közzétett információk szerint február 23-án kellett volna megérkeznie az egyesült államokbeli Davisville-be. A Felicity Ace nevű teherhajó 2005-ben épült, és a honlap szerint panamai zászló alatt hajózik.

A jelentések szerint a tűzoltás folyamatban van, de lassan halad: időbe telik, míg eloltják a lángokat.

Az elektromos autókba szerelt lítium-ion akkumulátorok életben tartják a tüzet, speciális oltóeszközökre van szükségük. Arról nem érkezett jelentés eddig, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget.

Az oltás végző szakértők beszámolói szerint a vízszint felett öt méterrel „minden lángokban állt”, és bár még mindig messze van a hajó tankjától a tűz, közelít hozzá. A tűzoltók kívülről oltják, hűtik a hajót, a fedélzetre lépés túl veszélyes lenne – olvasható az anyagban.

Cash/fotó: youtube.com