Sebességmérés Salgótarján és Balassagyarmat között

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. február 15-én a 22-es számú főúton hajtott végre komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést – írja a police.hu.

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció alkalmával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság minden rendelkezésre álló sebességmérő eszköze működött a gyorshajtók és a szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében. A megye rendőrei a 22-es számú főútvonalon, Salgótarján és Balassagyarmat közötti útszakaszon a Készenléti Rendőrség drónjának alkalmazása mellett, a változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP), valamint FámaLéser sebességmérő eszközökön túl a civil jellegű szolgálati gépjárművekben elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizték a közlekedőket.

Az érintett főúton a rendőrök úgynevezett „láncmérést” végeztek, amelynek lényege, hogy ugyanazon az útszakaszon, egymás után – néhány kilométer különbséggel – helyezték el a sebességmérő eszközöket a gyorshajtók kiszűrése érdekében.

 

Az érintett ellenőrzés kapcsán 63 helyszíni bírságot, 3 szabálysértési feljelentést és 8 közigazgatási bírságot szabtak ki kollegáink, valamint 29 esetben figyelmeztetést alkalmaztak a jármű vezetőjével szemben – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség