Átgázolt a sétáló utcán is

 

 Olykor az ember végig sem gondolja, mit is tegyen, ha nincs jogsija, ám a rendőrök igazoltatni szeretnék. Van, aki elfogadja, itt most vége és lebukott, míg mások ösztönből küzdenek, még ha rajta is vesztenek.

Egy személygépkocsit, valamint az abban utazókat akarták intézkedés alá vonni a rendőrök 2022. február 1-jén délután Mohácson, a Pécsi úton, azonban a gépjárművezető a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva tovább haladt.  A járőrök követni kezdték az autóst, aki a városban egyre nagyobb sebességgel próbált menekülni, még a gyalogosok részére fenntartott sétálóutcán is áthajtott. Mielőtt a rendőrök a Deák téren bekerítették a járművet, a sofőr és az utasa helyet cserélt.

 

Az egyenruhások elfogták az autóban tartózkodó 35 éves helyi férfit, valamint 26 éves feleségét. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A rendőrök előállították a párt a rendőrkapitányságra, majd a férfit kihallgatták gyanúsítottként.

Ellene közúti veszélyeztetés miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság, az egyéb közlekedési jogsértéseket pedig szabálysértési eljárás keretében vizsgálják – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség