Újjászületendő koncepcióautó

 

 

A 600 lóerős BMW Vision M hibrid szuperautó, sajnos soha nem valósult meg, csak a koncepció szakaszában maradt. Az XM-nek nevezett dedikált M modell az év vége felé érkezik, de az egy plug-in hibrid SUV lesz, nem pedig egy alacsonyan fekvő sportkupé két üléssel – írja a motor1.com.

A rajongóknak nem szabad elveszíteniük minden reményüket, mivel a Neue Klasse platform 2025-ös bevezetése egy nagyteljesítményű csúcsmodellhez vezethet.

Az ausztrál WhichCar magazin rákérdezett a BMW műszaki vezérigazgatójánál, Frank Weernél: Nem érzi-e úgy, hogy Bajorországból hiányzik egy olyan ikonikus autó, mint M1? Jött is a gyors válasz: „De, ez egy rossz érzés, de egyáltalán nem okoz gondot egy rendkívül érzelmes modell kitalálása a Neue Klasse mátrixán alapulva.”

Bár ez nem egy határozott megerősítése a szuperautónak, de még mindig több mint egy kategorikus elutasítás.

Egy kis volumenű sportkocsi túlzott árcédulával nem lehet a legjobb üzleti döntés, mivel a BMW nagymértékben befektet a dekarbonizálásába.

Ez azonban lendületet adna a német luxusmárkának az imázs növelésében – ami egyesek szerint szükséges –, tekintettel az elmúlt évek megkérdőjelezhető tervezési döntéseire.

A WhichCar idézi azokat a „know-okat”, akik azt állítják, hogy a Neue Klasse-n alapuló zászlóshajó autó négy kerék hajtással, elektromos motorral rendelkezik, és mindössze öt percet vesz igénybe a feltöltés. Ez utóbbi egyelőre csak álomnak tűnik, de egy nap még megtörténhet.

Addig is figyelemmel kísérjük – akárcsak limitált példányszámban is – mivé válik a BMW Vision M koncepcióautója.

Cash/fotó: motor1.com