Ismét könnyen elkészíthető, de finom ételt főzök, javaslok.

 

Zellerkrémleves legyen,  s egy fokhagymás sertéssült, rósejbnivel.

Kezdjük a levessel: egy szép darab zellert meghámozunk, s felkockázzuk. Egy kanál vajon pirítjuk, pároljuk, mehet egy gerezd fokhagyma is mellé, meg kevés gyömbér. Felöntjük alaplével, vagy ha nincs, némi vízzel és egy leveskockával.

Zellerkrémleves, tálalva

Negyed óra főzés után botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá egy kis doboz főző tejszínt, megkóstoljuk, ha igényel némi fűszert, pótoljuk és készen is vagyunk. Tálaláskor adhatunk krutont, házi pirított kockát, vagy akár reszelt sajtot is.

 

A sertéssült következik, tarja a legjobb hozzá. A szelet húsokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. Elfogad egyéb fűszereket is, igény szerint. Kacsazsíron megsütjük mindkét oldalát, majd egy kevés vízzel, lefedve pároljuk, hogy puhuljon.

Ne süssük sokáig, hogy a hús ne száradjon ki, jó szaftos maradjon.

 

A megtisztított burgonyát vékony tallérokra szeleteljük, s forró olajban ropogósra sütjük, készen is van a rósejbnink. Tálalásnál bármely savanyúságot adhatunk hozzá.

Sertéssült rósejbnivel

Gyorsan elkészült és igen finom vacsora lehet. Jó étvágyat kívánok:

Soós István ex City-22, a fakanalas