Fizetés helyett kölcsön kért

A férfi bicskával nyomatékosítva kért kölcsön egy taxistól Budapesten. Sérülés nem történt, a feltételezett elkövetőt elfogták a fővárosi járőrök – írja a police.hu.

Taxit rendelt, majd a XIII. kerületi Szent István parkba vitette magát egy férfi 2022. január 9-én este. A rendelkezésre álló adatok szerint ott 14 ezer forintot kért kölcsön a sofőrtől, aki először nem akart adni, de amikor az utas elővett egy zsebkést, inkább mégis fizetett. A férfi ezután a VII. kerületbe vitette magát, ott kiszállt azzal, hogy mindjárt jön. A taxis tíz perc várakozás után, 20 óra körül értesítette a rendőrséget.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

A feltételezett elkövetőt 10-én hajnalban a VII. kerületi járőrök fogták el, a kést lefoglalták tőle. A 31 éves H. Zoltánt a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol zsarolás bűntett miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és elterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség