Az ápoló könnyebben megsérült

 

Mentő és taxi balesete okozott kisebb fennakadást ma reggel a fővárosban a VII. kerület Erzsébet körút és Király utca kereszteződésében. A balesetben a mentőben utazó ápolót könnyebb sérüléssel szállították kórházba további kivizsgálásra.

Információnk szerint 2021. december 18-án, szombat 8 óra 24 perckor, a Budapest VII. kerület Erzsébet körút és Király utca kereszteződésében – eddig tisztázatlan körülmények között – összeütközött egy Mercedes típusú mentőautó és egy sárga Ford taxi. Az egymásnak csapódástól a mentőautó a villamos-pályára sodródott, a benne helyet foglaló 31 éves ápoló könnyebb sérülést szenvedett. Őt a helyszínre riasztott mentőegység látta el és szállította további kivizsgálásra kórházba. A 29 esztendős mentősofőr nem szenvedett sérülést, mint ahogyan a 68 éves taxis sem.

A mentőautó egyébként nem vett részt mentési feladatban, nem volt küldésben és megkülönböztető fény- illetve hangjelzését sem használta. Azzal, hogy az ütközés során a mentő a villamos sínekre sodródott, akadályozta a közösségi közlekedést, ezért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a rendőrségi helyszínelés idejére a 4-6-os vonalán az Oktogon és Blaha Lujza tér között villamospótló buszokkal helyettesítette a kieső szerelvényeket.

A Ford típusú taxit vezető 67 esztendős sofőr is szerencsésen megúszta a balesetet. Üresen – kuncsaft nélkül – közlekedett az esemény bekövetkezésekor.

A gépjárművekben karosszéria jellegű sérülések keletkeztek.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztály szakértők bevonásával folytatja.

k.z.t./fotó:borsonline.hu