A kutak 15 százaléka már árat csökkentett

 

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete és szövetségesei (OPEC+) megállapodtak, hogy januártól napi 400 000 hordóval több olajat bocsájtanak ki a piacra. Ez a szám megegyezik a korábban tervezett, és az előző hónapokban is bevezetett emeléssel – írja a holtankoljak.hu

A hír hatására a Brent olaj hordónkénti ára egészen 70 dollár alá csökkent, ami 6%-os csökkenést jelent a hétfői árszinthez képest (akkor 74,52 USD volt az ár).

A heti üzemanyagárak csökkenését a forint dollárral szembeni erősödése is segíteni fogja, hiszen közel 2%-ot tudott erősödni a hazai fizetőeszköz, most éppen 322 forintot kell adni a amerikai dollárért.

Így a hazai nagykereskedelmi árak csökkenése várható a hétre. Jelenleg a kutak kb. 15%-a értékesít üzemanyagot 480 forintnál alacsonyabb áron.

Az árbefagyasztás óta a benzin és a gázolaj beszerzési ára is csökkent, viszont a benzin átlagára 489 forint lenne, a gázolaj átlagára pedig 495 literenként, ha nem lenne a hatóság ár.

Érdemes azonban a holtankoljak.hu honlapon böngészni, mert akadnak töltőállomások, amelyek 20-25 forinttal olcsóbban kínálja az üzemanyagát.

Érdemes időt szentelni rá, mert zsebre megy.

Cash/fotó: Facebook