Ittasan, bedrogozva tereprallyzott

 

Kábítószerre és alkoholra is pozitív lett annak a 29 éves baranyai fiatalembernek a tesztje, aki kedden délután menekülés közben elsodort egy rendőrt Mecseknádasdon.

 

A járőrök 2021. november 23-án délután Mecseknádasdon a benzinkútnál igazoltatni szándékoztak egy sofőrt, mert nem volt a járművén rendszám. A férfi azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, és egy földes útra hajtott. A járőrök üldözni kezdték, végül egy kiszélesedő füves területen sikerült megállítaniuk.

Az egyik rendőr az autó vezetőoldali ajtajához ment és megpróbálta azt kinyitni, ekkor a férfi elindult járművel és elsodorva az intézkedő rendőrt, áthajtott a lábán.

Az elkövető megállás nélkül távozott a helyszínről. A sérült rendőrt a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A beszerzett adatok alapján az egyenruhások azonosították a feltételezett elkövetőt, majd 15 órakor Hidason elfogták. A 29 éves helyi férfival szemben felmerült a gyanúja annak, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott.

A vele szemben alkalmazott alkoholszonda és a kábítószer gyorsteszt is pozitív lett. A rendőrök ezután a férfi lakásán házkutatást tartottak, amely során bruttó 201 gramm kábítószer gyanúját keltő növényi származékot foglaltak le.

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették. Gyanúsítotti kihallgatása – bódult, ittas állapota miatt – csak a későbbiekben lehetséges.

Az eset körülményeit a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség és a Komlói Rendőrkapitányság vizsgálja – olvasható a kiadott közleményben.

k.z.t./fotó: rendőrség