Magas sarkúban, nagykabátban unisexben nyomták

 

 A városi élet minőségének egyik alapja, hogy a kerékpározás mindenki számára elérhető és vonzó mobilitási mód legyen a mindennapok során. Erre hívta fel a figyelmet a Désirée Bonis, Hollandia magyarországi nagykövete és dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója által vezetett kerékpáros felvonulás, amelyen a Holland Nagykövetség és a BKK női munkavállalói vettek részt.

Az eseményen vezető beosztású, „influencer” nők demonstrálták, hogy elegáns öltözetben, akár magas sarkú csizmában nemcsak Hollandiában, hanem Budapesten is teljesen megszokott, és élményben gazdag kerékpárral közlekedni – még hidegebb időben is. A Deák Ferenc tértől a Batthyány térig tartó közös biciklizés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a kerékpározás körülményeit azokért kell fejleszteni, akik bár nyitottak, még nem mernek kerékpárral útnak indulni Budapest utcáin.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a világ legélhetőbb, sikeres városaiban, széles körben – gyerekeknek, időseknek, nőknek, mozgáskorlátozott embereknek, triciklivel és/vagy kézzel hajtható járművel is –, könnyen hozzáférhető és vonzó közlekedési lehetőség a kerékpározás. A városi biciklizés nem extrémsport, hanem a mindennapok része – sokaknak már Budapesten is. Ráadásul kerékpáron ülve közelebb érezzük magunkat a környezetünkhöz is, és jó érzés elegánsan végiggurulni a városon, még színesebbé téve Budapestet.

A felvonulás résztvevői által használt MOL Bubi kerékpárok megfelelnek a lehető legszélesebb felhasználói igényeknek, ezért azokat a legelegánsabb női ruhában is élmény használni. Az unisex vázú kerékpárokra könnyű felülni akár szoknyában is. A ruházatot, nadrágot menet közben védi a zárt láncvédő és a hátsó kereket takaró oldalszárny. A csúszásgátló pedál nagy segítség, ha valaki például magas sarkú cipőben kerékpározik. A táska, retikül pedig belefér a kormányra szerelt kosárba. Nem meglepő, hogy dr. Walter Katalin is rendszeresen közbringázik, ha a városon belül kell megbeszélésre mennie.

Az akció résztvevői a kerékpárokról leszállva a BKK szakembereiként azért dolgoznak tovább, hogy minél több, hozzájuk hasonló, Budapesten közlekedő is megtapasztalja a városi kerékpározás hasznosságát – derül ki a beszámolóból.

Cash/fotó: BKK