A föld alatt legnagyobb gond az alkoholfogyasztás

 

Most a 4-es metró vonalán tartottak ellenőrzést a fővárosi rendőrök és közterület-felügyelők, ám különösebb jogsértést szinte nem is tapasztalak néhány alkoholfogyasztón kívül – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) aBudapesti Közlekedési Központtal (BKK)  kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön és azok környezetében tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. november 17-én a 4-es metrót és megállóhelyeinek környékét ellenőrizték.

Az egész napos akcióban a résztvevő rendőröknek a szerelvényeken nem, kizárólag a metrómegállókban vagy azok környékén kellett intézkedniük.

Négy embert fogtak el és állítottak elő; közülük kettőt szabálysértési ügyben, míg másik kettőt büntetőügyben körözték.

Közterületen történő alkoholfogyasztás miatt pedig három embert vontak felelősségre.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

 

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak – olvasható mindkét hatóság honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség