A köd ellenére kiszúrták a körözött autót

 

Korán sötétedik és a páralecsapódásra sem kell sokat várni. 2021. november 12.-én este fél hét körüli időben érkezett egy lengyel Audi A-as Csanádpalotára. Hogy, hogy nem, éppen váltás idejére érkezett a jármű s vezetője az ellenőrzési pontra. Pechje volt, kiszúrták, hogy az autót Lengyelországban körözik – írja a police.hu.

A csempészeknek és autó tolvajoknak is megvannak a saját megrögzöttségeik. Van, amelyikük a szolgálatváltás idejére érezik, gondolván a lelépős már agyilag egészen máshol jár, szeretne mindent mihamarabb maga mögött tudni. A frissen belépő még „belakja” a szolgálati helyet és ez elvonhatja a figyelmét apróbb részletekről. Nos, ez most nem így történt.

Az átkelőn egy román állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre 2021. november 12-én 18 óra 30 perckor egy lengyel honosságú Audi A3 típusú személygépkocsival. Miközben az utóbbi napokban több gond is adódott a Schengeni Információs Rendszer működésében, ami lassította a ki és beléptetést, a román férfinak pechje volt. Ekkor minden flottul működött és jelezte is, gond van a lengyel Audival.

Az ellenőrzés megállapította, az autót a lengyel hatóságok körözik. Miután pontosították, a körözés még mindig hatályban volt, a 14 millió forintra értékelt autót lefoglalták és átadták a Makói Rendőrkapitányság bűnügyeseinek, akik a sofőrt gyanúsítottként ki is hallgatták, aki állította, neki nem volt tudomása arról, hogy az autó, amelyet vezetett lopott volt. A vizsgálók pedig éppen elégszer hallották már ezt a történetet, ennek megfelelően is kezelték – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség