Zavarta a biztonsági öv – elnémította

 

Információnk szerint 2021. október 30-án délelőtt a Budapest XIV. kerület Fogarasi és Gvadányi út kereszteződésében két személyautó ütközött, melynek következtében ketten megsérültek, az egyik jármű a Rákos-patakban landolt.

Egy fehér színű Ford Focus 2021. október 30-án délelőtt a Budapest XIV. kerület a Fogarasi út felől érkezett a Gvadányi utcán. A személyautó vezetője a Füredi utcához érve az autója elejét „betolta” a kereszteződésbe, amikor összeütközött a Füredi úton, a vasút irányából érkező kék színű Suzuki Sx4 gépkocsival.

Az ütközés következtében a Suzuki megpördült, átszakította a korlátot és a Rákos-patakba repült.

Szemtanúk szerint a Suzuki vezetője nem használta a biztonsági övét. Mivel az autó biztonsági öve figyelmeztető hangjelzéssel rendelkezett, ez zavarta a sofőrt, ezért a vezető ülés háta mögött becsatolta az övet. Így az nem adta a „irritáló” hangot, de nem is védett.

Mivel a Ford a Suzuki oldalának azon részének ütközött, ahol nincs érzékelő, így sem az oldalsó, sem pedig a műszerfalba épített légzsák sem nyílt ki.

A Suzuki hölgy vezetőjét a szemtanúk húzták ki az összetört autóból, majd felsegítették a töltésen, ő könnyebben sérült meg. A kiérkező mentők azonban őt is, és a Ford jobb első ülésén ülő utast is kórházba szállították.

A mentésben a fővárosi hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget. Daruval emelték ki a patakban landolt személyautót. A közelben lévő magasfeszültségű vezetékek bonyolították a mentést, de végül a sérült járműveket sikerült biztonságosan kimenteni a helyszínről.

k.z.t./fotó: MTI