Két éjjel tesztelik a tűrőképességet

 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a zuglói Csömöri utat és az újpalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljáró felújítása: október 20-án, szerdán és 21-én, csütörtökön éjszaka teljes szélességében lezárják a felüljárót, hogy teszteljék a híd teherbírását. A 979-es autóbusz a próbaterhelés alatt módosított útvonalon közlekedik – hívja fel az érintettek figyelmét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hidak és Szerkezetek Tanszéke végzi a XIV. és a XV. kerületet összekötő, MÁV-vágányok feletti felújított közúti híd próbaterhelését. Először október 20-án, szerdán éjszaka zárják le a felüljárót, és a Zugló felőli részét vizsgálják. Október 21-én, csütörtökön éjjel pedig az Újpalota felőli részét terhelik.

A vizsgálat a híd állagát tanulmányozza a terhelést megelőzően és azt követően, különös tekintettel arra, hogy keletkeztek-e a szerkezetben káros alakváltozások, repedések, történt-e elmozdulás a híd szerkezetében. A statikus és a dinamikus terhelés mellett a felüljárón rezgésvizsgálatokat is végeznek.

A terhelési próba idején a felüljárót teljes szélességében lezárják. A 979-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik:

Újpalota, Nyírpalota út felé nem érinti a Cinkotai út, a Molnár Viktor utca és az Apolló utca megállóhelyet, helyette a 124-es autóbusz Öv utca, Pestújhelyi tér, Emlék tér és a 231-es autóbusz Thököly út megállóhelyén áll meg;

 

Csepel, Csillagtelep felé nem érinti az Apolló utca, Molnár Viktor utca, Cinkotai út megállóhelyet, helyette a 231-es autóbusz Thököly út és a 124-es autóbusz Emlék tér, Pestújhelyi tér és Telepes utca megállóhelyén áll meg.

A felüljáró felújítása a tervek szerint halad, a félpályás lezárás legkésőbb a műszaki átadás-átvétel megkezdéséig marad érvényben, melynek tervezett dátuma 2021. december 3 – ismerhető meg a sajtóanyagból.

Cash/fotó: BKK