14 milliós Audi ezúttal Röszkénél

 

A magyar rendőrök a belga hatóságok által körözött Audit foglaltak le vasárnap kora délelőtt, ezúttal a Röszke autópálya határátkelőhelyen – írja a police.hu.

Az átkelőn egy belga férfi jelentkezett kilépésre 2021. október 17-én 8 óra 50 perckor egy 2020-as évjáratú Audi A4 Avant típusú személygépkocsi sofőrjeként. Az adattári ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a nagy teljesítményű kombi szerepel a schengeni információs rendszerben, azt a belga hatóságok keresik.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a gépjármű vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, a tizennégymillió forint értékű járművet lefoglalták.

Egy nappal korábban Csanádpalotán az átkelőn egy román férfi jelentkezett kilépésre 2021. október 16-án 14 óra 00 perckor a Citroen C4 Picasso típusú személygépkocsi sofőrjeként. Az adattári ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a családi egyterű szerepel a schengeni információs rendszerben, azt a francia hatóságok keresik.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a kétmillió forint értékű járművet lefoglalták – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség