Kérdőíven jelezhetjük javaslatainkat a Ferihegyre vezető út fejlesztéséről

 

 

Kérdőívet tett közzé közösségi oldalán Fürjes Balázs a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségének javításáról, a repülőtéri gyorsforgalmi út és a Gyömrői út fejlesztéséről. A javaslatokat, véleményeket október 31-ig várják a www.repuloteriut.hu. linken – olvasható a miniszteri biztos oldalán.

„Ferihegyre ma egy 2×1 sávos gyorsforgalmi út vezet, mellette pedig két oldalt szervizút-szerűen fut a Gyömrői út. Ez egy 80 évvel ezelőtt kitalált koncepció, ami mára elavult, egyáltalán nem felel meg a kor elvárásainak. Az út elhasználódott, balesetveszélyes, és rendkívül zavarérzékeny. Bármilyen apró bonyodalom akár több órás dugót eredményez, vagyis erre közlekedni bizonytalan, rengeteg plusz időt kell betervezni” – tény, ami tény, ezt a taxisok naponta akár többször is érezhetik a saját bőrükön, veszteségükön, mind időben, mind anyagilag, fuvarban.

„A főút környezete sok helyen lepusztult, egyáltalán nem méltó az ország fővárosához. Az ide érkezők Budapestnek ezt az arcát látják először, ami városmarketing szempontjából sem jó” – az ország és Budapest megítélésének sem kedvező a látvány, sőt…

„Ezért a Határ úti metróállomástól egészen Budapest határáig rendbe tesszük a főutat! A szalagkorlátokkal tagolt szakaszok helyett egy egységes, egybenyitott utat építünk.  A kereszteződések kapacitását megnöveljük, több helyen buszsávot és biciklisávot is kialakítunk. Az út mentén pedig növeljük a zöldfelületet. Egy egységes, korszerű, városias jellegű főutat hozunk létre. A fejlesztésnek köszönhetően javul a dél-pesti kerületek közlekedése, az egyes városrészek közötti közúti, autóbuszos, gyalogos és kerékpáros kapcsolat. Fontos szempont, hogy az út mellett élők életkörülményein javítsunk, és csökkentsük a meglévő út és vasút elvágó hatását” – értékeli a helyzetet a kormánybiztos.

A Budapest Fejlesztési Központtal és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel megkezdik a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út fejlesztésének előkészítését. A terveket hamarosan készítik, ehhez várják a fővárosiak véleményét, javaslatait – olvasható a bejegyzésben.

 

Itt a lehetőség, hogy a taxisok is elmondhassák véleményüket, részint a repülőtér üzemeltetőjével szerződéses viszonyban állók, akik naponta többször is ezt vagy ezeket az utakat használják. Nekik talán már többször megfogalmazódott néhány építő jellegű változtatás a fejükben, de azok is töltsék ki a kérdőívet, akik alkalomszerűen szembesülnek az útszakasz és környezetének anomáliáival.

Cash/fotó: facebook.com