Kettő percre az M6-os és M9-es autópályától

 

Újabb 110 kW-os elektromos töltőpontot adtak át az M6-os és M9-es autópályáktól azonos távolságra. Szekszárdon, a Budapest-Pécs útvonal mentén, a 6-os főúttól 1 percre találják meg az elektromos autók gazdái az éjjel-nappal használható villámtöltőt.

Az új villámtöltőn 400 voltos rendszerben legfeljebb 85 kW, míg 800 voltos rendszerben akár 110 kW teljesítmény leadására képes az új elektromos autótöltő állomás. A töltőn egyszerre két autót lehet egyenáramról tölteni CCS csatlakozókkal. Ez esetben a teljesítmény mindkét csatlakozón 55 kW-ra csökken. A töltőoszlopot ezen kívül 2 darab 6 kW-os Type-2 csatlakozóval szerelték fel.

A töltőállomás éjjel-nappal használható, minden irányból rendkívül jól és könnyen megközelíthető: a Budapest-Pécs útvonal mentén, a 6-os főúttól mindössze egy percre várja a sofőröket, az M6-os autópálya és az M9-es autóút szintén 2 percre található.

Hogy az autósok dolga még egyszerűbb legyen, közvetlenül a töltőoszlop mellett áll a reggel 5 és este 8 óra között nyitva tartó MOL benzinkút, ahol egyéb szükséges dolgokat is beszerezhetnek.

A töltés indításához nem kell mobil applikáció, csupán a weben szükséges regisztrálni, majd elindítani a töltést, melynek az ára is kedvező: 109 Ft/kWh, percdíj és egyéb sallangok nélkül.

Az evDirect töltőin továbbra sincs szükség bankkártya-adatok megadására, mivel a rendszer heti egy alkalommal összesítő számlát küld. Ezt az elektromos autósok bankkártyával, vagy banki átutalással tudják rendezni.

Pécsett még egy új töltőoszlop átadása várható 2021 végéig. 2022 első felében pedig – a tervek szerint – további két nagy teljesítményű töltőállomással bővül a hálózat – derül ki a tájékoztató anyagból.

Cash/fotó: evDirect