Az új kormányon is múlhat a sebességkorlátozás a német sztrádákon

 

 Évtizedek óta napirenden van Németországban, bevezessék-e autópályákon az EU-ban általános 130 kilométeres sebességlimitet. Eddig ellenálltak a németek, nagy valószínűséggel ez így marad a jövőben is. Egy közvéleménykutatás szerint ebben a kérdésben megosztottak a helybéliek – közli az Autószektor.

Az impulzuspiaci kutatás felmérése szerint az autósok karcsú többsége ellenzi a 130 km/h sebességkorlátozást a német autópályákon. A megkérdezettek 52 százaléka inkább ellene van, 48 százaléka pedig inkább mellette.

A felmérésben 591 embert kérdeztek meg, olyan autósokat, akik nap mint nap használják a járművüket. A közvéleménykutatást a Mobil in Deutschland megbízásából végezték, amely az egyik legkisebb autóklub Németországban, müncheni székhelyű. Az egyesületet 1992-ben alapította Michael Haberland, aki egyben elnök és CSU-tag.  A kis autóklubban körülbelül 10.000 tag van. Összehasonlításképpen: az ADAC-nak 21,2 millió tagja van – írja az auto-motor-und-sport.de.

Közvetlenül a vasárnapi általános választások előtt, a kérdés újra napirendre került. Míg a CDU és az FDP a sebességkorlátozás bevezetése ellen, az SPD, a Zöldek és a Baloldali Párt különböző mértékben támogatja ezt a sebességkorlátozást.

Cash/fotó: Facebook