16-an ittasan ültek a volán mögé, ketten rajta vesztetek

 

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztással kapcsolatosan, ennek ellenére jelentős számban ülnek ittasan a volán mögé, kockáztatva maguk, vétlenek testi épségét és a vezetői engedélyüket. Íme, a Veszprém megyei hírek – írja a police.hu.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2021. szeptember 6-án 0 órától 2021. szeptember 12-én 24 óráig összesen 25 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt: 1 esetben halálos kimenetelű – egy motorkerékpáros haladt a 82-es számú főút 28. kilométerszelvényében Zirc irányából Győr felé 2021. szeptember 12-én 16 óra 53 perckor.

A sofőr elvesztette uralmát járműve felett, majd letért az úttestről és az árokba sodródott. A balesetben a motor vezetője, egy 45 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette –, súlyos sérüléses 13, illetve könnyű sérüléssel végződő 11.

A közúti közlekedési balesetekben 1 személy életét vesztette, 14 ember sérült meg súlyosan, további 14 fő pedig könnyebben. A fenti időszakban 40 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 16 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, köztük két sofőr anyagi kárral végződő balesetet okozott – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu