Életmentő műszereket vásárolnak

 

Ötvenmillió forint értékű életmentő műszerhez jutott az Országos Mentőszolgálat a bank ügyfeleitől és a K&H Egészséges Társadalomért Alapítványtól – tudatta a pénzintézet közleményében.

Véget ért a másfél hónapos adományozási kampány, amellyel a K&H a mobilfizetés használatát ösztönözte. Augusztus végéig minden okoseszközös fizetés után tíz forint adomány jutott a mentőszolgálatnak. Így 26 millió forint gyűlt össze az ügyfelek segítségével, amelyet a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány 50 millió forintra egészített ki.

Egy 2019-es kutatás szerint 5,3 millióan, a felnőtt internetező lakosság 89 százaléka, a teljes felnőtt lakosság kétharmada használ okostelefont. Az érintésmentes fizetés fontos szerepet játszhat a járvány terjedésének megelőzésében is – írta a közleményben Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„Az OMSZ számára nyújtott 50 millió forintos támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy az egész országra kiterjedő mentőkocsihálózat felszereltsége több mint 400 innovatív életmentő eszközzel bővüljön” – tudatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a közleményben.

Cash/fotó:Google