Vétlen gyalogost talált el a kidöntött jelzőtábla

 

Baleset történt hétfőn késő délután a Budapest, IX. kerület Üllői-Erkel utcai kereszteződésben. Az Üllői úti busz sávban szabályosan haladó taxit egy az Erkel utcába beforduló Skoda eltalálta és a járdára taszította, ahol a Toyota kidöntött egy közlekedési táblát, ami eltalált egy arra haladó gyalogost, aki megsérült.

A rendelkezésre álló adatok szerint: 2021. augusztus 30-án 17 óra 45 perc körül Budapest IX. kerületében, az Üllői út 17. szám előtt – az Üllői út és az Erkel utca kereszteződésében – két autó ütközött össze. Az ütközés következtében az egyik jármű, egy Toyota Prius taxi kidöntött egy közlekedési jelzőtáblát, ami egy gyalogosra ráesett, akit a mentők kórházba szállítottak.

A taxisofőr, egy 52 éves férfi, valamint utasa, és a másik járművet vezető 26 éves férfi nem sérültek meg a balesetben.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit – tudtuk meg a Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztályától.

Egy szemtanú szerint: egy fiatal pár haladt egy Skoda Scala kombival a IX. kerületben az Üllői úton, a Kálvin tér felé, a belső sávban, majd az Erkel utcához értek, ahol balra is lehet kanyarodni. A Skoda megkezdte a manővert, ám eközben a Népliget felé vezető oldalon, a buszsávban egy Toyota Prius taxi érkezett.

A taxi vélhetően takarásban volt, vagy a belső sávban közlekedők beengedték a kanyarodó Skodát, mindenesetre a fiatal sofőr folytatta a kanyarodást, nem észlelve a közeledő taxit, amellyel így a buszsávhoz érve összeütközött.

A karambol következtében a Skoda a Népliget irányába kifordult, a taxi felhajtott a járdára és maga alá gyűrte a sarkon álló, a buszsávot és megállni tilost jelző táblát. A járdán éppen arra elhaladó 24 éves fiatal lányt, akit a földre zuhanó tábla eltalált, fejsérüléssel rohammentő szállította kórházba, ő könnyű sérülést szenvedett – derült ki a beszámolóból.

k.z.t./fotó: BRFK