18 rendőr mérte össze képességeit Szolnokon

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására. A X. Szakmai Közlekedésrendészeti verseny megyei fordulóját Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőr-főkapitány nyitotta meg 2021. augusztus 25-én – írja a police.hu.

A megye legjobb tizennyolc közlekedési rendőre mérhette össze tudását és szakmai tapasztalatát. A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból állt. A rendőrök a megyei forduló elméleti részén KRESZ és szakmai tesztlapot töltöttek ki. A gyakorlati feladaton a versenyzők szolgálati motorkerékpárral és gépkocsival mutatták be vezetéstechnikai tudásukat, valamint karos forgalomirányításból is versenyeztek.

A legjobb karos forgalomirányító Szabó Sándor rendőr zászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrvezetője lett. A gépkocsizó járőrök közül az I. helyezettnek járó kupát Rékasi Róbert rendőr törzszászlós, rendőrségi tanácsos, a Szolnoki Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője vehette át, míg a motoros járőr összetett verseny legjobbja, Cseh Tibor rendőr törzsőrmester, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrvezetője lett.

A szervezők különdíjakat is átadtak a megyei döntő eredményhirdetésén, így a legjobb KRESZ elmélet különdíját Rékasi Róbert rendőr törzszászlós, a legjobb szakmai elmélet különdíját Varga Tamás rendőr főtörzsőrmester, a Szolnoki Rendőrkapitányság baleset-helyszínelői vehették át.

Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány eredményesnek és színvonalasnak értékelte a megyei döntőt és kiemelte munkatársai szakmai felkészültségét.

A verseny kategóriánkénti legjobbjai képviselik megyénket a Tolna megyében, 2021. szeptember 21-23. között megrendezésre kerülő X. Országos Rendőr Szakmai versenyen – derül ki a beszámolóból.

k.z.t./fotó: police.hu