Nagylaknál próbálkozott Románia felé

 

A rendőrök a nagylaki határátkelőhelyen fogták el azt a 49 éves török állampolgárt, aki kamionjával csütörtök reggel ütközött a ráckevei HÉV-vel és balesetet okozott. A szerencsétlenséget követően járműjéből kiugrott és elfutott a helyszínről.

Mint arról beszámoltunk: augusztus 26-án 8 óra 10 perc körül Budapest XXIII. kerületében, a Helsinki úton egy kamionsofőr az ott menetrend szerint közlekedő HÉV-vel ütközött. A baleset következtében a HÉV utasai közül hárman könnyű sérülést szenvedtek és a teherautó rakománya az útra szóródott. A kamiont vezető 49 éves török állampolgárságú férfi a balesetet követően a helyszínről elmenekült és megpróbálta az országot is elhagyni.

A rendőrség azonnal keresni kezdte, miután sikerült azonosítani személyét, körözést adtak ki ellene.

A nagylaki határrendészek a férfit a határátkelőhelyen még csütörtök 20 óra 30 perckor elfogták, akit a BRFK rendőrei visszahoztak Budapestre.

A 49 éves török állampolgárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei őrizetbe vették és ellene közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indul büntetőeljárás – tudtuk meg.

k.z.t./fotó: MTI