196 étteremből 110 rendelkezik parkolóval

 

Az osztrák McDonald’s szerződést kötött a Statkraft Mer elektromobilitás szolgáltatóval ultragyors töltőállomások telepítésére az éttermek parkolóiban. A tervek szerint 2023 végéig az étteremlánc minden osztrák egységének parkolójába 150 és 300 kW teljesítményű töltőoszlopot telepítenek – derül ki a közleményből.

A gyorséttermekhez Alpitronic Hypercharger HYC150 vagy HYC300 típusú töltőoszlopok kerülnek, két töltőcsatlakozóval. A legnagyobb forgalmú helyszínekre 300 kW-os oszlopokat telepítenek. Egyelőre nem döntötték el, hogy – ahogy az alábbi képen látható – CCS és CHAdeMO kar egyaránt, vagy csak CCS karok kerülnek az új töltőkre.


Ausztria-szerte összesen 196 McDonald’s étterem található, melyek közül 110 egység rendelkezik parkolóval, arról viszont egyelőre nincs információnk, hogy ezek közül mennyit soroltak a forgalmasabb helyszínek közé, ahová 300 kW-os töltők kerülnek.

Egyes McDonald’s éttermek már Spanyolországban, Svédországban, Hollandiában, Szlovákiában, Olaszországban és az Egyesült Királyságban is rendelkeznek elektromos autó töltési lehetőséggel. Magyarországon sajnos egyelőre nem hallottunk hasonló együttműködésről – olvasható a villanyautosok.hu oldalán.

Cash/fotó: villanyautosok.hu