Dulakodott utasaival, bevonták az engedélyét

 

Ki gondolná, hogy két szelet fokhagymás pizza lehet komoly konfliktusforrás. Németországban, szombat hajnalban két fiatal pizza szeletet majszolva ült taxiba. A sofőrt olyannyira irritálta fokhagyma szaga, hogy útközben megállt és kitessékelte utasait, amiből nem kis konfliktusa származott.

A taxisok zöme igényes munkaeszköze tisztaságára kívül-belül. Mondhatjuk ez természetes, hiszen ki ülne be szívesen egy piszkos taxiba, a kuncsaft az első. Aztán vannak, akik még az illatra is különösen ügyelnek és én még olyan taxissal nem találkoztam, aki külön pizza vagy fokhagyma szagú légfrissítőt vásárolt volna.

A történet a német Mönchengladbachban történt egy 21 éves nő 23 éves barátjával két fokhagymás pizzát vásárolt szombat hajnalban, majd ezzel szálltak taxiba. A sofőr először nem akarta a hagymaszag miatt az autóba engedni őket, végül aztán mégis beültek. A sofőr utazás közben megállt, és arra kérte a párt, hogy szálljanak ki a pizzákkal együtt. Az utasoknak ez a hozzáállás nem tetszett, szó szót követett, egyre paprikásabb lett a hangulat, majd mindez lökdösődésbe, dulakodásba ment át, egy-két maflás is gazdát cserélt.

A sofőr el akart ezután hajtani, de a nő az autó elé állt, hogy ne tudjon elindulni. Amikor a taxisnak ez mégis sikerült, a nő a motorháztetőre esett, és néhány méteren át ott is maradt, mielőtt az útra zuhant volna. A taxis elhajtott, a nő könnyebben megsérült.

A történet mondhatni forgatókönyvszerűen folytatódott: rendőrségi feljelentés, látlelet, büntetőeljárás.

Végül a sofőrt elkapták, nyomozás indult ellene közúti veszélyeztetés miatt. Ami számára a legfájóbb lehet, a taxisengedélyét is bevonták.

Taxisok! Jó lesz gyúrni a fokhagyma szagra, nehogy ez okozzon a későbbiekben problémát, bár egy-egy átbulizott éjszaka után penetránsabb illatok is előfordultak már a hazai taxikban…

Cash/fotó: facebook.com