Több mint 30 milliót érő járművek

 

Államalapításunk ünnepi hangulatát kívánta kihasználni az az orosz és moldáv férfi, aki egy BMW X5-sel Németországból tartott hazafelé illetve egy olasz honban nyilvántartott Toyota Priusszal igyekezett elhagyni Magyarországot, ezúttal sikertelenül – írja a police.hu.

A német hatóságok által körözött BMW-t foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen a magyar rendőrök. Az átkelőn egy orosz férfi jelentkezett kilépésre 2021. augusztus 20-án 22 óra 50 perckor a 2019-es évjáratú BMW X5 típusú SUV sofőrjeként. Az adattári ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a terepjáró szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a huszonötmillió forint értékű járművet lefoglalták.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen 2021. augusztus 20-án jelentkezett kilépésre egy olasz honosságú személygépkocsival közlekedő 40 éves moldáv állampolgár. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy Toyota Prius típusú személygépkocsit az olasz hatóság a Schengeni Információs Rendszerben körözi.

A rendőrök a járművet lefoglalták, a külföldi férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsére előállították. A rendőrség az eljárás során felveszi a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatósággal és így folytatja le a vizsgálatot a gyanúsítottakkal szemben. Amennyiben az ügy egyszerűbb megítélésű, akkor bíróság elé is állíthatják, így az ítéletet pár napon belül ki is hirdethetik a vádlottakra – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu