Három szám, amely 3,5 milliárd forintot ér

 

A jelenlegi rendszerben is lehet érdekes rendszámokat lefoglalni, megvásárolni és virítani vele. Ám a hazai árak még csak filléreknek sem mondhatók néhány külföldi kuriózumhoz képest. Pedig egyik másik rém egyszerű.

Az 1, 2, 3 számokat felsorakoztató, katari hatósági jelzés messziről nézve sem tűnik bonyolult rendszámnak, mégis a legdrágábbak közé tartozik a világon, pedig az esetek többségében valamilyen összetettebb, jelentőségteljesebb betű- és számkombinációt tételeznénk fel az ilyen esetek mögött.

Állítólag 10 millió eurót, vagyis több mint 3,5 milliárd forintot adtak érte egy aukción, ami több mint észbontóan hangzik. Úgy, hogy a 2019-ben piacra dobott Aventador SVJ Roadster egy ritka szuperautó, mindössze 800 darab készült belőle. Európában 387 ezer euróért juthatunk hozzá egy ilyenhez, tehát a rendszám árából másik 24 Lamborghinit lehetne vásárolni.

Gyöngyházfehér köntösében kétségtelenül kívánatos ez a Lamborghini, szénszálas tetővel és aeroelemekkel, fekete kerekekkel és piros féknyergekkel, de az utastérben található fekete-fehér kontraszt mellett sem szabad elmenni szó nélkül – olvasható a vezess.hu összeállításában.

A fenyegető külsőhöz illő erőforrás lapul a motorháztető alatt: a 6,5 literes, V12-es 759 lóerőre képes, a 2,9 másodperces 0-100 km/órás gyorsuláshoz és a 350 km/órás csúcssebességhez nagyon már nincs is mit hozzáfűzni.

 

Supercar Blondie néven fut a különböző közösségi- és videómegosztó felületeken (Facebook, YouTube stb.) az egykori televíziós-rádiós újságíró Alex Hirschi, aki manapság szórakoztató autós tartalmak készítésével foglalatoskodik.

Legutóbbi videójában egy egyedi, a sztenderd változatához viszonyítva kétszer annyiba kerülő Lamborghini Urust mutatott be. A legmeghökkentőbb tényt viszont már az első másodpercekben elárulta a szőke hölgyemény:

A különleges – nem mellesleg dubaji honosságú – luxus-SUV ára pedig 500 ezer dollárra (148,7 millió Ft) rúg… Összehasonlítás gyanánt érdemes megjegyezni, hogy idehaza egy egyedi rendszám 435 ezer Ft-ba kerül.

Ha ritka és drága Volvóról esik szó, sokaknak például egy versenypályára optimalizált klasszikus, a P1800 Cyan jutna eszébe. Ezzel szemben nem kis meglepetésre egy V70-et harangoztak be a világ legdrágább Volvójaként a duPont Registry oldalán.

Pedig ránézésre semmivel sem tud többet a társaihoz képest ez a kombi, semmi extra nincs benne, ami indokolttá tenné a csillagászati összeget, sőt állapotát tekintve inkább az ütött-kopott kategóriába sorolható, mégis 20 millió dollár!

Bármennyire is hihetetlen, a több mint 6 milliárd forintnyi vételár oka a rendszáma. Amikor az 1970-es években megjelentek New York államában az egyedi rendszámok, egy férfi, nevezetesen az eladó édesapja lecsapott erre az egyre és egyben a legkülönlegesebbre, a NEW YORK feliratúra.

„A 70-es években javasoltam édesapámnak, hogy rendelje meg ezt a rendszámot, már akkor tudtam, hogy különleges. Azt azonban soha nem gondoltam volna, hogy ennyire” – mondta a Volvo V70 jelenlegi tulajdonosa. Elmondása szerint az elmúlt négy évtizedben a család számos járművén megfordult a mára kinccsé vált felirat. Szuvenír boltokban és az interneten milliószámra lehet találni ilyet emléktárgyként, de ez az egyetlen darab, ami legálisan, közúti forgalomban használható. Annyira egyedülálló lehetőség, hogy egy állam nevét „viselheti” egy autó, hogy a hirdetésben nem is részletezték a Volvo V70 különböző paramétereit, hiszen az a 20 millió dolláros vételár töredékét képezi.

Szóval egy-egy jól megválasztott rendszám gazdaggá tehet bárkit, ha jó időben volt jó helyen és jött egy sugallata.

Cash/fotó: Facebook