Visszaadta a kölcsönt és ajándékot is vitt

 

Hansle Parchment aranyérmes lett, így érthető, hogy hálás a lánynak, aki segített neki időben odaérni az atlétikai stadionba. Az aranyérem átvétele után megkereste a japán önkéntest, visszafizette a taxira kapott pénzt és ajándékot is vitt neki – írja a The Guardian.

Hansle Parchment

Mint arról magazinunkban is beszámoltunk: az olimpiai bajnok gátfutó, Hansle Parchment a 110 méteres gátfutás elődöntőjére akart eljutni, de rossz buszra szállt. Az atlétikai stadion helyett az uszodához vitte, ahonnan nem volt járat az elődöntő helyszínére. Végül egy önkéntestől kért segítséget, aki szerzett neki egy taxit, és a jószívű lány még adott is neki annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni a fuvart.

Segítőjével, Tianával az olimpiai bajnok

Hansle Parchment, aki végül időben odaért a helyszínre, majd nemcsak az elődöntőben szerepelt jól, hanem a döntőben első helyen is végzett, később felkereste az önkéntest, visszaadta neki a pénzt és pár ajándékkal is meglepte segítőjét. És ez nem minden, a jamaicai turisztikai miniszter, Edmund Bartlett szeretné viszonozni Tiana önzetlenségét, ezért felajánlotta, meghívják Jamaicába egy kellemes nyaralásra. A találkozásról készített felvételek megtekinthetők az olimpikon twitter oldalán.

A jószívű segítőt, Tianát meghívják Jamaicába

Parchment  a 2012-es olimpián bronzérmet nyert, de sérülés miatt kihagyta a 2016-os olimpiát. A 31 éves játékos csak a harmadik helyen végzett a tokiói előválogatókon, sem futamot, sem az elődöntőt nem nyerte meg a döntőbe vezető úton. Azonban ott – a magas színvonalú mezőnyben – a szezon legjobb idejével 13,04 másodperccel megnyerte az olimpiai címet.

A tudósítás arról nem számol be, hogy a taxis is hasonlóan jól járt volna. Neki csak a fuvardíj maradt.

Cash/fotó: twitter