Ahol az áram, ott jár az e-bringa is

 

A Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. ötven elektromos kerékpárt biztosít dolgozóinak munkába járáshoz – közölte közleményében a részvénytársaság.

Kiemelték, az MVM-csoport elektromos kerékpár pilot projektet indított a társaságcsoport munkavállalóinak a Hellovelo Zrt.-vel együttműködve, a program első fázisában 50 elektromos kerékpár bevonásával vizsgálják a járművek munkáltatói juttatásként való gyakorlati alkalmazhatóságát.

Hangsúlyozták, az MVM-csoport ezzel ösztönözni kívánja a munkavállalóit, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkába, továbbá elősegítik a „kerékpározás évét” meghirdető kormányhatározatban foglalt célok teljesülését.

Budapest, 2021. augusztus 10.
Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelõs kormánybiztos az elektromos rásegítésû kerékpárok átadásán az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre.
MTI/Mónus Márton

A közleményben idézik Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, aki a járművek átadási ünnepségén elmondta, a parlament június 15-én fogadta el a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosítását, amely a vállalkozások számára lehetővé tette adókedvezmény mellett kerékpáros flották vásárlását.

Ezeket a cégek ingyenesen adhatják használatra a dolgozóknak. Az intézkedés újabb mérföldköve annak az átfogó támogatási programnak – ilyen például a magánszemélyek e-Bike vásárlási támogatása, vagy a nemrég bejelentett e-Cargo támogatási program –, amely a mindennapi kerékpározást, ezen belül pedig a biciklis munkába járást kívánja népszerűsíteni, és annak elterjedését elősegíteni – emelte ki Révész Máriusz.

MTI/Mónus Márton

A kormánybiztos hozzátette, a kutatások szerint az emberek átlagosan 5-7 kilométert vállalnak be hagyományos kerékpárral, ha munkába járásról van szó, azonban elektromos rásegítésű kerékpárokkal ez a táv 2-3-szorosára növelhető.

Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató helyettese hangsúlyozta: a pilot projekt illeszkedik az MVM stratégiai törekvéseihez, az innovációhoz, az e-mobilitáshoz, a dolgozói juttatások fejlesztéséhez. Az e-kerékpáros munkába járás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából, de az MVM karbonlábnyomának csökkentése miatt is fontos lépés – tudtuk meg a kiadott anyagból.

Cash/fotó: MTI