Egy kávé mellett idézték fel a történteket

 

Hetek óta kereste ismeretlen taxis megmentőjét Akócs Zoltán, végül a közösségi média segítségével megtalálta és szerdán a Tények kamerája előtt találkozhatott a korábban bajbajutott és önzetlen segítője.

Mint arról magazinunk is hírt adott, július utolsó hétvégéjén, Budapesten Akócs Zoltán rosszul lett, ám a kórházba önerejéből már nem jutott el. Útközben egy taxis, látva a bajban lévő férfit, fölvette autójába és a közeli kórházba vitte, majd mikor látta, hogy a sürgősségi osztályon már jó kezekben van, dolga végeztével, folytatta munkáját. Miután a rohamot kapott férfi a megfelelő ellátást megkapta, hazaengedték.

Ettől kezdve Zoltán azon volt, hogy megmentőjét megtalálja és megköszönje tettét.

Kertész Pál, a 6×6 Taxi munkatársa nyilatkozik a Tényeknek

A történéseket imígyen idézte fel: – Hétvégén rosszul lettem otthonomban. Tudtam, hogy valószínűleg epilepsziás rohamom van, de úgy éreztem, még beérek a közelben lévő Bajcsy-Zsilinszky kórházba. Sajnos, nem így lett. Már volt két agyvérzésem korábban, így tisztában voltam vele, hogy nem vehetem félvállról az ilyen és ehhez hasonló eseteket. Már az utcán sétáltam, amikor egyre rosszabbul lettem, erősödött a szédülés, járni is alig bírtam. Még annyi erőm volt, hogy intsek egy éppen arra járó taxis felé, aki bevitt a kórházba. Nem voltam magamnál. Megfogta a kezem, bekísért munkaidejében a kórházba, ahol aztán össze is estem. Végül a nővérek és az orvosok segítettek rajtam – mesélte Zoltán.

Ahogy mondta: arra már nem volt sem ideje, sem pedig energiája, hogy megkérdezze a taxis nevét.

– Szeretném megköszönni a segítségét, hiszen úgy érzem, neki köszönhető, hogy nem lett nagyobb tragédia. A mai világban sok a bizalmatlan ember, nem mindenki áll meg csak úgy az utcán, hogy segítsen az embereknek. Ha felismer, kérem, keressen meg, szívesen beszélgetnék vele – fogalmazta meg kérését a férfi.

Nos, eltelt jó pár nap, végül a közösségi média segítségével egymásra találtak és szerdán ismét találkoztak a Tények kamerája előtt.

Kertész Pálnak a 6×6 taxi munkatársának Zoltán egy üveg borral köszönte meg emberséges hozzáállását, majd egy kávé mellett beszélgettek.

Ezúton mi is köszönetet mondunk az emberségből jelesre vizsgázott kollégának, hogy félretéve az ilyen helyzetekben felmerülő előítéleteket, segített egy bajbajutott embertársán! Jó, hogy a taxisokkal kapcsolatban ilyen pozitív hírek is napvilágra kerülnek.

A link, ahol a riport megtekinthető: https://tv2play.hu/tenyek/megtalalta_a_taxist_aki_megmentette

k.z.t./fotó: Tények