Húsz fecskendő, száz tűzoltó mentett

 

Több órás megfeszített munkával, három magasból mentővel és egy vízágyúval megerősítve, húsz gépjárművel, száz tűzoltó hétfő délelőttre eloltotta a Budapest VIII. kerület Kerepesi úti Főtaxi épület mögötti raktár tüzet. A lángok még vasárnap este csaptak föl. Egyelőre az utómunkálatok folynak a helyszínen – tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól (OKF).

Budapest, 2021. augusztus 9.
Lángoló egyszintes, raktár jellegû épület a fõváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton 2021. augusztus 9-én. A mintegy ezer négyzetméteren égõ épülethez nagy erõkkel vonultak ki a fõváros hivatásos tûzoltói, akik a katasztrófavédelmi mûveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését.
MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  (OKF) vasárnap éjjel közölte, miszerint a Budapest VIII. kerület Kerepes úton ég egy földszintes raktárépület. Az oltást bonyolította, a helyszín nehezen megközelíthetősége és a raktár faszerkezete.

Még az éjjel sikerült megfékezni a lángokat, hogy a többi épületre ne terjedjenek át. Ekkor már 11 vízsugár dolgozott az oltáson. A környező épületeket kiürítették, személyi sérülés nem történt.

Hétfőn délelőtt az OKF azt közölte: öt vízsugárral, három magasból mentőre és egy lapos tetőre szerelt vízágyúval oltották el a lángokat a 3500 négyzetméteres, földszintes raktárépületben.

Kiemelték, hogy száz fővárosi tűzoltó mintegy húsz tűzoltó gépjárművel vonult a helyszínre, ahol az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz oltásán. A munkálatokat nehezítette, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, és gyorsan terjedtek a lángok, valamint gondot okozott az éjszaka feltámadt viharos szél is. Megjegyezték, hogy a kitartó tűzoltási munkálatoknak köszönhetően sikerült megmenteni a lángoktól a két szomszédos épületet.

Az egységek elhúzódó utómunkálatokra készülnek, a beszakadt födém miatt a kisebb fellángolásokat, füstöléseket az életveszélyes épületen kívül szüntetik meg – áll a közleményben.

Budapest, 2021. augusztus 9.
Tûzoltók a fõváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton, ahol egy raktár jellegû, egyszintes épület égett mintegy ezer négyzetméteren 2021. augusztus 9-én. A tûzhöz nagy erõkkel vonultak ki a fõváros hivatásos tûzoltói, akik a katasztrófavédelmi mûveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését.
MTI/Mihádák Zoltán

Korábbi sajtóinformációk szerint a Főtaxi Kerepesi úti raktárja gyulladt ki. A Főtaxi hétfőn délelőtt közölte, valóban az irodaházuk mögött gyulladt ki egy raktárépület, amely nem a Főtaxi használatában van. Hozzátették: a taxitársaság szolgáltatásaiban nincs fennakadás.

 

A hatóság szakértők bevonásával vizsgálja a tűz keletkezési okát – tudtuk meg.

k.z.t./fotó: youtube.com